Verlichting voor in de slaapkamer

Naast het meubilair van de slaapkamer is ook de verlichting heel belangrijk voor de sfeer.  Je kunt kiezen voor speciale, maar ook voor algemene verlichting. Speciale slaapkamerverlichting is er in veel verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een centraal licht aan het plafond, maar ook voor lampjes die je op de nachtkastjes kunt zetten, spots, muurlampjes en led verlichtingen.


Verlichting kan de sfeer heel sterk bepalen en het is dan ook al mooi wanneer er meer dan een bron van verlichting aanwezig is. Heb je daar de ruimte niet voor, dan kun je het beste kiezen voor een soort waarvan je de standen kunt veranderen van fel tot gedimd.

Keuzetips en voorbeelden
• Het is handig wanneer je een centrale lamp hebt die de hele ruimte goed kan verlichten. Een optie is om deze te voorzien van een dimmer, zodat je ook voor minder licht kunt kiezen.
• Ook is het handig als je bij je bed een lampje hebt waarbij je kunt lezen.
• Ook bijvoorbeeld spotjes bij de kledingkast zijn ideaal, want als je iets moet zoeken dan merk je dat voldoende licht geen overbodige luxe is.
• Wanneer je een complete slaapkamer koopt, dan kun je hiervoor ook speciale bijpassende verlichting kopen om het geheel helemaal af te maken.